MiCasein
₹390.00
Inclusive of all taxes.
Slow Release Protein
Sustained Muscle Growth & Recovery
Improves Strength & Immunity
Reduces Muscle Breakdown
Night Recovery
Colours Flavours Preservatives, Thickeners
SPECIAL OFFER
Get 25% OFF. Use Code “STEAD25” . Offer Valid Till Limited Time Period.
🚚 Free Shipping on all orders.

MiCasein is a protein obtained from Micellar Casein, which provides a steady and gradual release of amino acids for overnight recovery. Once consumed, MiCasein forms micelles in the stomach, which enables the digesting enzymes to work on them slowly, gradually releasing amino acids. MiCasein offers a complete amino acid profile, preventing muscle breakdown because of intense activity, which makes it a perfect protein choice for everyone- athletes as well as fitness enthusiasts.
How does it work?
MiCasein works as a shield against muscle breakdown by providing all the essential amino acids required for muscle recovery. It also contains a non-essential amino acid, proline, which plays an important role in protein synthesis in the body. The main property of MiCasein is the formation of micelle structures, which delays digestion and leads to a steady and gradual release of amino acids.
Benefits of MiCasein™
1. Prevent Muscle Breakdown: MiCasein™ works as anti-catabolic protein providing gradual and prolong release of amino acids. It works as a shield against muscle protein breakdown.
2. Improved Muscle Growth: Consuming MiCasein™ before sleeping provides sustained release of amino acids which improves muscle growth as these amino acids are important for stimulating muscle protein synthesis.
3. Boost Immunity: MiCasein™ protein boost immunity as it contains immunoglobulins.
Who can take MiCasein?
Any sportsperson or fitness enthusiast can consume MiCasein™ depending upon the daily activity and protein intake.
Strength Athletes:
Higher and intense training leads to wear and tear of muscle which can lead to muscles breakdown. Casein protein provides slow release of amino acids which prevent the muscles breakdown and improves the muscle mass.
Endurance Athletes:
Longer duration of activity depletes the energy reserves from the body and required longer recovery to maintain the performance.
Fitness Enthusiasts:
MiCasein™ is a slow digesting protein it provides recovery for the longer duration and prevents breakdown of the muscles. In addition, MiCasein™ provides the satiety and keeps the stomach full for longer which may helps in managing weight of the athlete.
When to take MiCasein?
Before bed: MiCasein provides a slow release of amino acids which can provide recovery up to eight hours, making it the best protein before going to bed. Its steady and gradual release of amino acids not only prevents muscle breakdown but also improves sleep quality, important for overall muscle growth.

Q1. What is the source of protein present in MiCasein?
Ans: As the name says, it has micellar casein as a slow-release protein.
Q2. How is it different from Power Protein?
Ans: Power Protein is a blended protein which is mainly consumed post-workout for muscle building, whereas MiCasein contains micellar casein which is taken at bedtime for muscle maintenance.
Q3. What does it mean by a night recovery protein?
Ans: Casein protein sustained releases of amino acid for prolonged muscle recovery. This kind of protein is suitable at night as in a resting phase it provides overnight recovery.
Q4. When should one consume MiCasein?
Ans: The best time to consume MiCasein is before bedtime.
Q5. What is the protein percentage of MiCasein?
Ans: The protein percentage of MiCasein is 81% per serving.
Q6. Who all can take MiCasein?
Ans: Any athlete or fitness enthusiast irrespective of their gender can take MiCasein for muscle recovery. And people who are looking to meet their daily protein needs can also make use of MiCasein.
Q7. How to use MiCasein?
Ans: 1 sachet i.e. 25 gm should be consumed in 250 to 300 ml water or skimmed milk.
Q8. Does it contain any artificial colours, sweeteners, flavours, preservatives or thickeners?
Ans: It doesn’t contain any artificial colours, sweeteners, flavours, preservatives or thickeners, thus safe for our organs.
Q9. Is there any sugar added to MiCasein?
Ans: MiCasein has no sugar added to it.
Q10. Is it a veg product?
Ans: MiCasein is derived from milk protein. Therefore, it is a pure veg product.
MiCasein
This has been the perfect protein for overnight recovery.
Noticeable muscle recovery and strength gains—this one’s staying in my stack.
A protein like this is very useful. Love it and it gives excellent results.
It has been almost 2 years using this protein. Love it!
Quick Links
Nutrition
Explore
My Account
Corporate Links
Calculators
Connect
Steadfast Limited
Corporate Office: C-14, Sector 85, Noida, Uttar Pradesh, 201305
Registered Office: 106, Anupam Plaza-1, LSC Ghazipur, Delhi-110096, India
Join the SN Community
Disclaimer
The information provided on this website is for informational purposes only and should not be construed as medical advice. The products listed are nutritional supplements and are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Always read the product label carefully for nutritional information, warnings, advisory statements, recommended usage, and precautions before starting any supplement.